Udsigt med indsigt

Ishinca Cordillera Blanca Peru - Udsigt med indsigt - Foredrag med Jan Tvernoe

Udsigt med indsigt

Eventyrer og gør-det-selv-iværksætter, Jan Tvernø, fortæller i dette foredrag om, hvordan man får mere end man regner med ud af sine rejseoplevelser.

I 2011 sad Jan hjemme ved spisebordet og fik den gode idé at bestige et bjerg i Peru. Hvorfor ikke? Så det gjorde han. Han besteg Pisco på 5.752 moh., og da han stod på toppen med udsigt til nabobjerget Huascaran, lå næste mål lige for. Det er jo kun 1000 meter højere! Det var logikken, og Jan gik i gang med planlægningen. Hvorfor ikke?

I 2013 stod han på toppen af Perus højeste bjerg i 6.768 moh. – fysisk udmattet, psykisk udfordret og i fuldstændig kontakt med sig selv og sine basale behov.

Jan fortæller uden omsvøb om, hvordan det er at sætte sig et mål om at stå på toppen af et bjerg og erkende, at det turen kommer til at handle om noget helt andet. Nemlig om at møde sig selv, at acceptere sine basale behov og begrænsninger, afhængigheden af en dygtig bjergguide og måske allervigtigst at turde give slip på sin forståelse af, hvordan man tror verden hænger sammen. Kort sagt – det er en svimlende yoyotur på høj hastighed op og ned i Maslows behovspyramide.

Jan konkluderer ærligt, at gevinsten ved at bestige et bjerg er, at man uundgåeligt møder sig selv og indsigten om livet som menneske, som vi til dagligt spilder en masse tid på at jagte og iscenesætte i form af karriere, blendet sundhed, overstimulerede børn og perfekte Linkedin-profiler. For bedst som man er ved at realisere sig selv på toppen af både Maslows behovspyramide og et bjerg, så presser mange andre behov på.

Det hele er krydret med selvironi, en lille smule samfundssatire og masser af gode fotos, som du endnu ikke har set på Jans facebookside.

Udsigt med indsigt

Copa Cordillera Blanca Peru - Udsigt med indsigt - Foredrag med Jan Tvernoe

Papua Ny-Guinea

Mount Hagen, Papua Ny-Guinea - Foredrag med Jan Tvernø - Udsigt med indsigt

Sudan

Khartoum, Sudan - Foredrag med Jan Tvernø - Udsigt med indsigt

Sri Lanka

Anuradhapura, Sri Lanka - Foredrag med Jan Tvernø - Udsigt med indsigt

Påskeøen

Påskeøen, Chile - Foredrag med Jan Tvernø - Udsigt med indsigt

jan@jantvernoe.dk+45 42 48 46 16