Foredragsholder Jan Tvernø

Persepolis Iran - Foredragsholder Jan Tvernoe

Foredragsholder Jan Tvernø

Jeg vil gerne have lov til at præsentere mig selv og min baggrund for dig og give dig et indblik i min særlige passion for at opleve verden. En passion som jeg ønsker at dele med dig gennem mine foredrag, mine mange billeder fra kanten af verden, og de rejser som jeg arrangerer gennem mine fire rejsebureauer som er samlet i Tvernø Travel Group.

Jeg er født i 1970 og har fra barnsben været meget interesseret i den store vide verden. Der var ingen andre familiemedlemmer, der delte min interesse, og der var ingen opdagelsesrejsende onkler på stamtræet, så jeg måtte udforske verden på en anden måde.

Allerede som niårig i 1980 sad jeg klinet til fjernsynet under de olympiske vinterlege i Lake Placid og elskede at se de forskellige flag stryge til tops. Godt bakket op af Gyldendals Leksikon, det lokale bibliotek og min fars tålmodige forklaringer til mine mange spørgsmål, fik jeg op gennem firserne hurtigt en forståelse for, hvordan verden hang sammen.

Verden åbenbarer sig

I 1987 stævnede jeg for første gang alene ud i den store verden på min tregears cykel læsset med telt, sovepose og reservedele. Turen gik til Sverige og Norge i to uger, og en spændende verden åbenbarede sig for mig.

Fremmed valuta, fremmede sprog, lange distancer, imødekommende mennesker, spændende landskaber og meget mere. Min hjerne arbejdede med det samme på fast forward for at planlægge endnu længere og endnu vildere cykelture.

Dette kulminerede i 1991 hvor jeg, sammen med min gode ven Kim, cyklede til Nordkapp og retur. Godt 5.000 km. på en måned med fuld oppakning og teltovernatning hver nat. Udlængslens frø var for længst sået, og nu spirede det for fuld kraft.

Det var tanken, at jeg skulle læse jura efter studentereksamen og et selvvalgt sabbatår, men samtidig var jeg blevet overtalt til at køre cykelløb for den lokale cykelklub. Jeg vandt mit allerførste cykelløb, og der røg det jurastudie gudskelov. I stedet for at stikke næsen i Karnovs Lovsamling kørte jeg med stor fornøjelse cykelløb indtil 2008. Cykelsporten bragte mig rundt omkring i Europa, primært Italien.

I 1993 tog jeg en kontoruddannelse, som siden er suppleret med en merkonom med speciale i innovation og øvrig relevant uddannelse inden for organisation, administration og kvalitet.

I 1999 rejste jeg rundt i Vietnam i fire uger, og i 2004 tog jeg til Sri Lanka i fire uger – mine to første store oversøiske rejser. Jeg var grebet af rejsefeber og fremmede kulturer, men mit fokus på cykelløb var større.

Der skulle gå yderligere 3 år efter hjemkomsten fra Sri Lanka, før end tingene for alvor ændrede sig. I 2007 rejste jeg til Peru på det sydamerikanske kontinent i fem uger, og det var her Happy Lama Travel blev lagt i støbeskeen. Siden da har mit liv ændret sig markant, og jeg er så priviligeret at have set og oplevet mere af verden end mange mennesker opnår i løbet af et helt liv. Jeg har nu besøgt ca. 50 lande på seks kontinenter.

Fra cykelrytter til bjergbestiger

Efter at have indstillet min aktive cykelkarriere, kastede jeg mig over bjergbestigning som min nye fysiske udfordring, og i 2011 besteg jeg for første gang et gletcherklædt bjerg – Pisco (5.752 moh.) i Cordillera Blanca, Peru. I 2013 besteg jeg Perus og Det Tropiske Bæltes højeste bjerg, Huascaran (6.768 moh.) og drages hvert år tilbage til mine absolutte favoritområder Cordillera Blanca og Cordillera Huayhuash i Peru for at vandre og bestige flere bjerge.

Min oplevelsestrang er stor og jeg har konstant nye ekstraordinære rejseprojekter i støbeskeen.

Hvis du ønsker at holde dig orienteret om mine aktiviteter, kan du nederst på siden tilmelde dig mit nyhedsbrev – LamaNYT.

Nedenfor kan du se en lille video fra en af mine bjergbestigninger i Cordillera Blanca.

Foredragsholder Jan Tvernø

Bukhara Usbekistan - Foredragsholder Jan Tvernoe

Marokko

Sahara, M´Hamid, Marokko, Foredragsholder Jan Tvernø

Uganda

Bwindi Impenetrable Forrest National Park, Uganda, Foredragsholder Jan Tvernø

Peru

Ishinca, Cordillera Blanca, Peru, Foredragsholder Jan Tvernø

Tadsjikistan

Pamir Highway, Tadsjikistan, Foredragsholder Jan Tvernø

Guyana

Kaieteur Falls, Guyana, Foredragsholder Jan Tvernø

Georgien

Tbilisi, Georgien, Foredragsholder Jan Tvernø

jan@jantvernoe.dk+45 42 48 46 16