Forfatter Jan Tvernø

El Choro trek, Bolivia, Foredragsholder Jan Tvernø - Rejs med Jan Tvernø

Forfatter Jan Tvernø:

Når jeg holder foredrag, bliver jeg tit spurgt om hvorfor jeg ikke skriver en bog om mine mange oplevelser på kanten af civilisationen.

Sandheden er, at tiden altid har været knap og at jeg ikke helt har vidst hvordan jeg skulle gribe projektet an. Det virkede meget voldsomt og hvor skulle jeg starte.

I marts 2020 lammede Coronapandemien verden og alle mine rejseaktiviteter blev aflyst. Tid var pludselig mit største aktiv.

Min kære hustru Lenette Tvernø var på det tidspunkt i gang med at udgive sin debutroman Vandrerne og inspirerede mig til at gå i gang.

Jeg kontaktede forfatter og komiker Thomas Wivel, som indvilgede i at være en del af mit bogprojekt. Det er der kommet mange sjove timer ud af og der er nu tre bøger i støbeskeen.

Bjergene står der stadig i morgen

Bjergene staar der stadig i morgen af Jan TvernoeEn biografi lavet som samtalebog, hvor jeg supplerer med otte beretninger fra rejser som har været med til at forme mig til den person jeg er i dag. Rejser som har været retningsændrende for mig. (Udkommer oktober 2020). Det er en ærlig, en selvironisk og en humoristisk bog.

Prøvekapitel

Forfatter Thomas Wivel siger om bogen:
“Jan Tvernø er et pulserende bevis på, at rejsen er liv; At det handler om at komme ud over stepperne og sanse verden. Det har Jan gjort siden sin tidligste ungdom. Han har udforsket dybder og højder fra sin indlevelsesevne, da han fik sit første leksikon og drømte sig ud over horisonterne men også i praksis, da han på sine mange cykler hurtigt begyndte at køre frem i alle slags landskaber og på stigninger stort set overalt på planeten. Det kommer der indsigter og refleksion ud af, og oplevelserne har han generøst delt ud af i denne bog. Det er også portrættet af en opvækst med udlængsel, en åbenhjertig skildring af en splittelse imellem et liv i det offentlige system bag et skrivebord og så behovet for at komme ud i ufremkommelige jungler og op på de højeste bjerge. Når skygger har vundet ind, har han højt tænkt og sagt; “Bjergene står der stadig i morgen”. Det mantra, den livslyst og nysgerrighed har ført ham langt. Det har været super interessant for mig at få lov at høre om, og jeg er sikker på, at historien her vil inspirere videre. Rigtig god fornøjelse.”

Helvedesfuglen fra Paradis

En sand historie om at gøre alting forkert og synke helt til bunds før man indser det og derfra kæmper sig tilbage. Baseret på mit kortvarige ægteskab med en kvinde fra Ecuador.

En god dag i Det Offentlige

Tåkrummende beretninger om hvad vores skattekroner i virkeligheden går til, saftige affærer og bizarre anekdoter fra mine 25 år som ansat i det Danske Sundhedsvæsen.

Forfatter Jan Tvernø

Pisco, Cordillera Blanca, Peru, Foredragsholder Jan Tvernø - Rejs med Jan Tvernø

Bolivia

Madidi National Park, Bolivia, Foredragsholder Jan Tvernø - Mine rejser og min rejsefilosofi

Marokko

Sahara, Marokko, Foredragsholder Jan Tvernø - Mine rejser og min rejsefilosofi

Bolivia

Yatun Jampara, Bolivia, Foredragsholder Jan Tvernø - Mine rejser og min rejsefilosofi

Sudan

Old Dongola, Sudan, Foredragsholder Jan Tvernø - Mine rejser og min rejsefilosofi

jan@jantvernoe.dk+45 42 48 46 16