201 øjeblikke af forfatter Jan Tvernø

Mundari-cattle-camp-Sydsudan-201-oejeblikke-Foredrag-med-Jan-Tvernoe

201 øjeblikke

Fotograferet og kommenteret af Jan Tvernø

Temperaturen er 41 grader Celsius. Den fugtige tropiske luft er tyk af støv og aske, som sætter sig i mit klistrede hår, i mit svedige ansigt, i mit tørre svælg og i mit gennemvædede tøj, som jeg for længst har opgivet at holde rent.

Den ramme stank af udefinerbar herkomst torturerer næseborene. En bedaget, skarpladt Kalashnikov med revnet kolbe dingler fra en vissen gren. Klar til at blive brugt, hvis nabostammen angriber igen. Larmen fra de mange langhornede køer, som er Mundari-stammens eneste eksistensgrundlag, er øredøvende. Der hersker en på samme tid rolig, men anspændt og kaotisk stemning. Alle er på vagt.

Midt i dette inferno sidder en smuk kvinde svøbt i et laset stykke stof med små røde prikker. Hun observerer mig nysgerrigt i stilhed. Tilsyneladende uden at sanse de mange fluer, som sværmer om hendes øjne, næse og mund.

Vores blikke mødes og hendes kridhvide tandsæt åbenbares i et stort smil. Uden helt at vide hvorfor giver jeg hende mit kamera, og hun tager som det mest naturlige et foto af mig. Hun vender forsigtigt kameraet om på en usædvanlig raffineret, feminin facon og ser fotografiet på den lille skærm.

Dét øjeblik er uvurderligt. Hendes spontane reaktion er helt ubeskrivelig. Glæden ved fotografiet forplanter sig i et stort grin og en høj latter, som ikke vil forstumme.

Vi mødtes tilfældigt. Vi taler ikke samme sprog, og vi ser nok aldrig hinanden igen, men to mennesker og to kulturer mødes i et kort fælles øjeblik foreviget i fotografiet. Et øjeblik, som jeg aldrig glemmer.
201-øjeblikke-fotograferet-og-kommenteret-af-Jan-Tvernø
349kr. + evt. porto (Kan hentes i Tune)
Bestil her (Efter bestilling vil du modtage en faktura på mail):

Bolivia

Madidi National Park, Bolivia, Foredragsholder Jan Tvernø - Mine rejser og min rejsefilosofi

Marokko

Sahara, Marokko, Foredragsholder Jan Tvernø - Mine rejser og min rejsefilosofi

Bolivia

Yatun Jampara, Bolivia, Foredragsholder Jan Tvernø - Mine rejser og min rejsefilosofi

Sudan

Old Dongola, Sudan, Foredragsholder Jan Tvernø - Mine rejser og min rejsefilosofi

jan@jantvernoe.dk+45 42 48 46 16