X-CCCP – Identitetskriser på Østfronten

Murghab Tadsjikistan - X-CCCP Identitetskriser paa oestfronten - Foredrag med Jan Tvernoe

X-CCCP – Identitetskriser på Østfronten

Transnistrien, Gorno-Badakshan, Nagorno-Karabakh, Karakalpakstan og Gagausien!

Lyder disse stednavne bekendte og som kandidater til dit næste rejsemål? og vil du vide mere om, hvad der egentlig skete på Østfronten efter Sovjetunionens kollaps?

Tag med på en spændende, humoristisk og levende illustreret rejse fra vores egen østeuropæiske baghave, via Stalins barndomshjem i Georgien til de vanskeligt tilgængelige og barske grænseområder mod Afghanistan og Kina, hvor vi dykker ned i historien, og trækker tråde til tiden før 1. verdenskrig for at forstå nutidens spraglede verdenskort.

Jeg tager dig med på en spændende og kontrastfyldt fotografisk rejse i selvudråbte republikker som ingen anerkender, men hvor befolkningen ad snørklede veje kan have fire forskellige pas og ende med at have status som EU-borger, og til autonome regioner som indfører deres egne tidszoner, blot fordi de identificerer sig mere med nabolandet, end det land de officielt er en del af.

Jeg blev på min første rejse i en tidligere sovjetrepublik meget fascineret af den dybe identitetskrise, som de nye nationer stadig gennemgår her ca. 30 år efter Sovjetunionens kollaps.

En identitetskrise som afspejler sig i bizarre forklaringer, tvivlsom historiefortælling, persondyrkelse, evig selvhævdelse, en længsel mod det gamle og glemte konflikter.

Vi kommer forbi både hammer og segl, Leninstatuer, plasticpenge, menneskeskabte miljøkatastrofer og moderne tider med dyre biler, Gucciure og mondæne caféer.

Samtidig skildres også nogle smukke nationer fyldt med gamle traditioner, gæstfrie befolkninger og dramatisk historie.

Download som pdf-fil

X-CCCP – Identitetskriser på Østfronten

Tiraspol Transnistrien - X-CCCP Identitetskriser paa oestfronten - Foredrag med Jan Tvernoe

Papua Ny-Guinea

Mount Hagen, Papua Ny-Guinea - Foredrag med Jan Tvernø - Udsigt med indsigt

Sudan

Khartoum, Sudan - Foredrag med Jan Tvernø - Udsigt med indsigt

Sri Lanka

Anuradhapura, Sri Lanka - Foredrag med Jan Tvernø - Udsigt med indsigt

Påskeøen

Påskeøen, Chile - Foredrag med Jan Tvernø - Udsigt med indsigt

jan@jantvernoe.dk+45 42 48 46 16