Bjergene står der stadig i morgen

Mount Wilhelm Papua Ny-Guinea Bjergene står der stadig i morgen Foredrag med Jan Tvernø

Bjergene står der stadig i morgen

Der er altid noget som består

“Bjergene står der stadig i morgen” er en altid aktuel sandhed samt titlen på min første bog, som er blevet til i samarbejde med min gode ven, komiker, forfatter og billedkunstner Thomas Wivel.

Med udgangspunkt i bogen som er en fuldstændig ærlig, selvironisk, afslørende, blottende og humoristisk biografi baseret på de første 46 år af mit begivenhedsrige liv, hvor voldsomme nedture og store øjeblikke har afløst hinanden, fortæller jeg farverigt, humoristisk og indlevende om at gennemgå og overvinde kriser.

De kriser som vi påfører os selv gennem livet, såvel som de kriser vi påføres udefra af de mennesker vi møder og de begivenheder som opstår i verden omkring os.

Jeg fortæller også om dramatiske og livsændrende rejser, som har ført mig fra Nordkapp via Sri Lanka og Peru til Uganda, Papua Ny-Guinea og Tadsjikistan og hvis du er nysgerrig på betydningen af strakt vrist, vigtigheden af at kunne tegne alle verdens flag når man er barn, 90´ernes dopingkultur i cykelsporten set indefra, min russiske underbo Olga og hvad man helst ikke skal gøre, når man besøger Ecuador, så får du din nysgerrighed stillet med et smil på læben.

Uddrag fra bogen ”Bjergene står der stadig i morgen”

“Det var intenst at stå 2 meter fra en vildtlevende bjerggorilla. Det var ubetaleligt. Tænk at jeg var så privilegeret at opleve det.

Jeg studerede en af hungorillaerne med en lille unge i skødet gennem kameraobjek-tivet. Det store dyr kiggede direkte på mig, og jeg sænkede langsomt kameraet. Jeg havde øjenkontakt med gorillaen i et par sekunder, men tiden stod helt stille.

Det var præcis som at se et menneske i øjnene. Tænk at dette fantastiske dyr var så virkeligt og så… menneskeligt. Det var som om gorillaen fortalte mig noget vigtigt.”

Læs mere om min bog, som jeg oplæser passager fra i løbet af foredraget “Bjergene står der stadig i morgen”

Download som pdf-fil

Papua Ny-Guinea

Mount Hagen, Papua Ny-Guinea - Foredrag med Jan Tvernø - Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje

Sudan

Khartoum, Sudan - Foredrag med Jan Tvernø - Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje

Sri Lanka

Anuradhapura, Sri Lanka - Foredrag med Jan Tvernø - Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje

Påskeøen

Påskeøen, Chile - Foredrag med Jan Tvernø - Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje

jan@jantvernoe.dk+45 42 48 46 16