Foredrag om Mongoliet

Nomadeliv ved Zuun Nuur, Mongoliet - Foredrag med Jan Tvernø - Foredrag om Mongoliet

Foredrag om Mongoliet

Du har sikkert hørt om Djengis Khan og de uendelige stepper i det store mongolske rige.

Mongoliet er imidlertid meget mere end Djengis Khan og hans horder. I dette foredrag vil Jan Tvernø, som flere gange har rejst i Mongoliet, tage dig med på en underholdende og visuel rejse på kryds og tværs af landlåste Mongoliet, hvor turister er lige så sjældne som skilte og veje.

Mongoliet er et af verdens tyndest befolkede lande, og den ældgamle nomadekultur holdes i hævd af størstedelen af befolkningen, som stadig bor i det traditionelle runde nomadetelt selv i dele af den moderne hovedstad Ullaanbaatar. Kør med ud over stepperne og besøg nomadefamilierne, hvor man altid er velkommen. Hør om arven efter Djengis Khan når vi besøger hans hovedstad Karakorum. Legenderne lever i den storslåede og barske natur, som er Mongoliets største aktiv.

Det ekstreme fastlandsklima er årsag til, at vi kan køre over en gletsjer i Gobiørkenen ikke langt fra gigantiske syngende sandklitter, Vi vandrer i aktive vulkanske kratere, krydser endeløse steppelandskaber, studerer de vilde Przewalski heste og besigtiger endda den mongolske flåde. Vi hører også om den svære tid under Stalin og tiden efter kommunismen, det anstrengte forhold til Kina, buddhismens genopstandelse og de store kontraster i det mongolske samfund.

Jan Tvernø fortæller om Mongoliet som rejseland på en levende og underholdende facon bakket op af anekdoter og hans eget ekstraordinære billedmateriale.​

Foredrag om Mongoliet

Djengis Khan Monument - Foredrag med Jan Tvernø - Foredrag om Mongoliet

Papua Ny-Guinea

Mount Hagen, Papua Ny-Guinea - Foredrag med Jan Tvernø - Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje

Sudan

Khartoum, Sudan - Foredrag med Jan Tvernø - Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje

Sri Lanka

Anuradhapura, Sri Lanka - Foredrag med Jan Tvernø - Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje

Påskeøen

Påskeøen, Chile - Foredrag med Jan Tvernø - Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje

jan@jantvernoe.dk+45 42 48 46 16